maandag 21 oktober 2013

Baby appeltaartjes

Met een kelder vol appeltjes, is het niet zo heel moeilijk te bedenken dat ze vaak op het menu staan deze tijd van het jaar.
Nu gebruik ik ze voor een lekker warm nagerecht.
Ik zal je het recept geven;

Laat, om te beginnen, 12 velletjes bladerdeeg ontdooien.
 
Schil dan 6 kleine appeltjes.
Breng 500ml witte wijn en 500ml water in een pannetje aan de kook.
Voeg 5 eetlepels suiker en een vanillestokje toe en doe de hele appeltjes in het vocht.
Zodra het mengsel kookt mag je het vuur lager zetten.
Nu kun je het ongeveer een half uurtje laten staan, tot de appeltjes zacht zijn.
Haal ze met een schuimspaan uit het vocht en laat ze uitlekken en afkoelen.

Breng het mengsel nu weer aan de kook en laat het inkoken tot een stroperig geheel.


Zet de oven vast aan op 200gr.

Druk twaalf cirkels uit het bladerdeeg.
Druk nu uit zes van de cirkels de binnenste cirkel, zodat je zes ringen krijgt.
Plak de ringen met een beetje water op de cirkels en druk de randen licht aan.
Zet ze op een rooster in de oven en bak ze in twintig minuten goudbruin.

Als de bladerdeegbakjes klaar zijn, kun je ze uit de oven halen en doe je er een flinke lepel creme fraiche in.
Zet hierop het appeltje en plaats het terug in de oven voor ongeveer 10 minuutjes.
Schenk de siroop over het warme baby appeltaartje en serveer met de overgebleven siroop erbij.

Zoooo lekker!
Probeer 'm ook te maken.. weer 's wat anders!

Tot gauw!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten