zondag 10 februari 2013

Toetje.

Oooh,.. wat weer een heerlijk nagerecht!
Deze moet je ook echt proberen..

Ik heb dit recept gevonden in de Marie Claire idees. Een prachtig Frans tijdschrift, vol met creativiteit. Het recept is een beetje aangepast door mij omdat sommige ingredienten gewoonweg niet in Nederland te krijgen zijn.. 
Maar, desalniettemin is het een heerlijk gerecht geworden!

Het recept staat er voor 4 personen, maar wij hebben er met 8 personen van gegeten en dan heb je echt een mooie portie op je bordje liggen.

Men neme;
4         rijpe peren
1         citroen
400gr. creme fraiche
75gr.   gemalen amandelen
40gr.   geschaafde amandelen
50gr.   gehakte pistache nootjes, ongezouten
2         eigeel
60gr.   rietsuiker (verdeel in 40gr en 20gr.)
20gr.   boter
3cl.     bruine rum

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de rijpe peren en deel deze in vieren. verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met citroensap, zoveel als nodig.
Doe de creme fraiche in een schaal en voeg de 2 ei-gelen toe. Klop dit even goed door met de garde.
Voeg dan 40gr. rietsuiker toe en klop dit er door.
Hak dan de ongezouten pistache nootjes fijn. Voeg 2/3 hiervan toe aan het mengsel.
Maak poeder van de amandelen in je keukenmachine en voeg dit, en de bruine rum, toe.

Vet een ovenschaal in en strooi de rietsuiker erover.
Leg de peren mooi in de vorm en giet de creme er over.
Bestrooi tot slot met het amandelschaafsel en het restant van de gehakte pistache nootjes.
Zet het nu ongeveer 20 - 30min. in de oven.
En dan komt dit overheerlijke nagerecht er zo uit te zien.
Eet het lauwwarm, dan is ie naar mijn mening het lekkerst..

Eet smakelijk!


Nu heb ik natuurlijk nog twee eiwitten over..
Wat ik daarmee heb gedaan lees je de volgende keer.
  

Tot gauw!



1 opmerking:

  1. heej gemist deze.......wat ziet dit er lekker uit zeg dank je wel ook voor uitleg

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen