woensdag 20 juni 2012

Winterse sferen.

Het is bijna zomer en ik heb kaiserschmarren gemaakt! Zo'n enorm lekker zoet Oostenrijks wintersportgerecht. Maar ik heb ontdekt dat het in de zomer ook echt heerlijk smaakt. Lekker bestrooid met poedersuiker en gegeten met appelmoes! Mmmmjammie..

En zo maak je het:
Klop de 150 gr bloem, 1 snufje zout, eigeel van 3 eieren, 1 el suiker en 200 cl melk tot een glad beslag en laat deze 30 minuten rusten. 
Geklopt eiwit met het deeg vermengen. 
Boter in een pan verhitten en het deeg vingerdik in de pan gieten. 40 gr afgespoelde rozijnen erop strooien.
Het deeg aan de onderkant zachtjes goudbruin bakken (zorg dat het deeg niet aanbakt). Boter aan de rand van de pan in de pan laten glijden. Pannenkoek in vieren delen en de delen omdraaien en goudbruin bakken. De pannenkoek met twee spatels in grove stukjes 'snijden' in de koekenpan.
Nog 1 minuut laten bakken tot alles helemaal gaar is.
Op borden verdelen en bestrooien met poedersuiker.
Genieten maar!

Tot gauw!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten